Μια βραδιά αφιερωμένη στα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα!

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στο The Wine Hub, τον χώρο γευσιγνωσίας της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Spirits & Cocktails Tasting», με τη συμμετοχή των 18 βραβευμένων, με χρυσό μετάλλιο, αποσταγμάτων του φετινού 25ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy.
Μάλιστα, για τα 3 καλύτερα της κάθε κατηγορίας (απόσταγμα, ούζο και τζιν) η εκδήλωση πρόσφερε 3 αντίστοιχα ευφάνταστα cocktails «The Oak Tai», «Red Velvet» και «The Greek Negroni», δημιουργίες του bartender/mentor Στέφανου Παρασκευούδη, ιδιοκτήτη της σχολής The Bar Institute, με προϊόντα της εταιρείας Monin και Vamma Vermout.
- Tsipouro Stalia-stalia Single Barrel – Οινοποιία Κοτρότσος (καλύτερο απόσταγμα)
- Βρυσσάς Ούζο– Βρυσσάς (καλύτερο ούζο)
- Merlin London Dry Gin – Lazaris Distillery & Artisan Sweets (καλύτερο τζιν)
- Ο/purist – Plomari Distillery Isidoros Arvanitis
- Παλαιωμένο Τσίπουρο Ασκληπιός– Meteoro Winery Distillery
- 35n Τσικουδιά Μοσχάτο Σπίνας- 35N Cretan Distillery
- 35n Τσικουδιά Syrah Παλαιωμένο- 35N Cretan Distillery
- Strawbar Gold – Life Science Lab Institute
- Hefebrand 01 – Lost Lake Distillery
- Τσίπουρο Τυρνάβου Συνεταιρισμού με Μαστίχα – Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου
- Βρυσσάς Τσίπουρο με Γλυκάνισο – Βρυσσάς
- Ταυρωπός- Loco Docko Distillery
- Athivoli Τσικουδιά– Zografaki Distillery
- Μακρυωνίτης Νικόλαος Τσίπουρο Παλαιωμένο 1 έτους- Makryonitis Syros Distillery
- Μακρυωνίτης Νικόλαος Τσίπουρο- Makryonitis Syros Distillery
- Ούζο62 – Ποτοποιία Μυλωνά
- Gin Tribute Μυλωνά- Ποτοποιία Μυλωνά
- Master’s – Cretan Aperitifs
Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία ώστε οι επισκέπτες/τριες να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις δημιουργίες των Ελλήνων παραγωγών-αποσταγματοποιών.
Μείνετε συντονισμένοι/ες καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν ακόμα περισσότερες δράσεις για την προώθηση του επώνυμου ελληνικού οίνου και αποστάγματος!
*Ο επόμενος διαγωνισμός “Thessaloniki Wine & Spirits Trophy” θα διεξαχθεί στις 25-26-27 Φεβρουαρίου 2026.

