3 Genies
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗ
Aμάσσεια
1936-1999
ο 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τα πρώτα της αμπέλια στην περιοχή του Πόζαρ. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργεί είναι είναι της ποικιλίας Αμάσσι. Της δίνεται το όνομα “Αμάσσι” απο την ομώνυμη πόλη Αμάσσεια στην περιοχή του Πόντου, από όπου και κατάγονται οι πρόγονοι της οικογενείας.
1936
Στη συνέχεια φυτεύονται και καλλιεργούνται και άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως Chardonnay, Merlot, Syrah, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc αλλά και η ελληνική Ξινόμαυρο.
Οι αμπελώνες της οικογένειας καλλιεργούνται στην περιοχή του Πόζαρ. Πρόκειται για μια παραδοσιακά αμπελουργική περιοχή με εδάφη αργιλώδη και αμμώδη. Η αποστράγγιση του εδάφους είναι αξιοπρόσεκτη μετά από κάθε βροχή. Κύρια χαρακτηριστικά του μικροκλίματος είναι οι βαρείς χειμώνες, ενώ τα καλοκαίρια έχουμε μεγάλες διαφορες θερμοκρασίας μέρας και νύχτας. Έτσι όλα μας τα κρασιά χαρακτηρίζονται από μεγάλες αρωματικές εντάσεις, δροσερές οξύτητες και γλυκιά επίγευση ακόμα και χωρίς υπολειμματικά σάκχαρα.
Το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ της οικογένειας Θωμαϊδη, με οινολόγο τον έγκριτο επιστήμονα οινολόγο Βασίλη Μαρίνο και χρησιμοποιώντας την μεγάλη εμπειρία του στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, πραγματοποιεί πολλές πειραματικές οινοποιήσεις εξερευνώντας τις δυνατότητες καλλιέργειας των ποικιλιών στη περιοχή.
Το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ εξελίσσεται διαρκώς αμπελουργικά και οινοποιητικά. Στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση πιστεύουμε πως η πρώτη υλη είναι πολύ σημαντική για το τελικό προϊόν. Χρησιμοποιείται όσο γίνεται πιο οικολογικός τρόπος καλλιέργειας με φυσικά οργανικά λιπάσματα(κοπριά) και στέμφυλα της περσινής περιόδου επεξεργασμένα και συντηρημένα. Επενδύουμε διαρκώς σε νέα μηχανήματα εξελιγμένα και καινοτόμα ακολουθώντας την εξέλιξη της οινολογικής επιστήμης. Πιστεύουμε στον οινοτουρισμό και οικοτουρισμό και έχουμε επενδύσει σε έναν παραδοσιακό και φιλόξενο χώρο προς τον επισκέπτη σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε την σπάνια ελληνική ποικιλία Αμάσσι, οινοποιώντας κάθε χρόνο πολλές διαφορετικές παρτίδες με διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης σταφυλιών και χρησιμοποιώντας διαφορετικές οινολογικές προσεγγίσεις.
ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
Το Οινοποιείο δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού