Οινοποιειο Αμπελοεις
Φωλιά, Καβάλα
Αμπελόεις είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που ιδρύθηκε το 2006 από την οικογένεια Τσιώλα. Το όνομα «Αμπελόεις» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη για τους αμπελώνες, αντανακλώντας τις βαθιές ρίζες της οικογένειας στην τέχνη της οινοποιίας. Με πάθος για την παραγωγή εκλεκτών και υψηλής ποιότητας κρασιών.
Το προσωπικό του οινοποιείου, είναι αφοσιωμένο και άρτια εκπαιδευμένο, διασφαλίζοντας ότι κάθε βήμα της διαδικασίας οινοποίησης γίνεται με τη μέγιστη προσοχή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Από την προμήθεια των καλύτερων πρώτων υλών μέχρι τη δημιουργία του τελικού προϊόντος, η ομάδα εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι κάθε μπουκάλι κρασιού που παράγεται από την Αμπελόεις ,είναι της υψηλότερης ποιότητας.
Ως πρωτοπόρος στον κλάδο, η Αμπελόεις ήταν το πρώτο οινοποιείο στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε γυάλινα πώματα (το γυάλινο πώμα Vino-Lok) αντί για παραδοσιακό φελλό, επιδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα και την καινοτομία.
Σήμερα, η Αμπελόεις φημίζεται για τα εξαιρετικά κρασιά της, φτιαγμένα με έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών οινοποίησης και καινοτόμων προσεγγίσεων. Από τον αμπελώνα εως το τελικό προιον, η οικογένεια και η ομάδα της Αμπελόεις παραμένουν αφοσιωμένες στην παραγωγή ποιοτικών οίνων που έχει να προσφέρει η Ελλάδα, με βαθύ σεβασμό για τη γη και πάθος για την τέχνη της οινοποίησης.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ
Το Κτήμα Αμπελόεις βρίσκεται στην περιοχή Φωλιά Καβάλας.
2006
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο
Στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, σε υψόμετρο 400-700 μέτρων, βρίσκονται οι απέραντοι αμπελώνες της οικογένειας Τσιώλα.
Οι αμπελώνες αποτελούν απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής τους στην ποιοτική παραγωγή κρασιού. Κατέχοντας μια πλούσια κληρονομιά οινοποιίας, η οικογένεια έχει φροντίσει προσεκτικά αυτές τις εκτάσεις για να καλλιεργηθούν τα καλύτερα σταφύλια, ιδανικά για τη δημιουργία των εκλεκτών κρασιών της. Το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής, που χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, είναι ιδανικό για την καλλιέργεια ποιοτικών αμπελώνων. Η δροσιστική αύρα του Στρυμονικού κόλπου παρέχει την απαραίτητη ανάπαυλα από την καυτή ζέστη του καλοκαιρινού ήλιου, ενώ το επιβλητικό όρος Σύμβολο θωρακίζει τα αμπέλια από τους δυνατούς ανέμους. Το έδαφος, ένα τέλειο μείγμα πετρώδους, άγονου και αργιλώδους εδάφους, με ήπια κλίση, εξασφαλίζει τη βέλτιστη αποστράγγιση, επιτρέποντας στα αμπέλια να ευδοκιμήσουν σε ένα ιδανικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με την ακλόνητη δέσμευσή της για την ποιότητα, η οικογένεια Τσιώλα έχει αναζητήσει την καθοδήγηση ειδικών για να εξασφαλίσει τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον και τα αμπέλια μεθόδους καλλιέργειας. Τα βιολογικά προϊόντα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά, με έμφαση στις σύγχρονες μεθόδους προστασίας που έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι συνεργάτες που ασχολούνται με τους αμπελώνες υπό την επίβλεψή τους μοιράζονται το ίδιο πάθος και δέσμευση για την παραγωγή σταφυλιών υψηλότερης ποιότητας.
Για την οικογένεια Τσιώλα, κάθε πτυχή των αμπελώνων, από το χώμα μέχρι το σταφύλι, είναι εμποτισμένη με την ουσία του πάθους και της αφοσίωσής τους στην τέχνη της οινοποίησης. Οι αμπελώνες αποτελούν απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής τους στη δημιουργία ποιοτικών κρασιών, αποτυπώνοντας τέλεια το πνεύμα της περιοχής και την οινοποιητική τους κληρονομιά.
-Τα βασικά χαρακτηριστικά του αμπελώνα:
Τοποθεσία: Φωλιά Καβάλας
Υψόμετρο: 400-700 μ.
γεωργικές εκτάσεις, γειτνίαση με τη θάλασσα
μεσογειακό
ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ
Υπεύθυνος επισκέψιμου:
Τσιώλας Αλέξανδρος
Email: info@ampeloeis.gr
Ωράριο λειτουργίας επισκέψιμου:
Πέμπτη – Σάββατο: 10:00 – 16:00
Το Κτήμα παραμένει κλειστό τις εξής μέρες κατά τη διάρκεια του έτους:
1 και 6 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα, Μ. Παρασκευή, Κυριακή και δεύτερη μέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου.