Follow Us

WINEMAKERS OF NORTH GREECE

Δελτία ΤύπουΈνα Κρασί Για Μία Ευχή

Ένα Κρασί Για Μία Ευχή

Δελτίο Τύπου

Θυμόμαστε πάντα με ενθουσιασμό και συγκίνηση τη δημοπρασία οίνων με τίτλο «Ένα Κρασί για Μία Ευχή» που πραγματοποίησε η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW και τον εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC, για τα παιδιά του «Make-A-Wish» (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος).

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης και του τυπικού μέρους της δημοπρασίας πριν από λίγο καιρό (με κάποιες καθυστερήσεις λόγω πανδημίας και εγκλεισμών), θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία που καθήλωσε παραμονές Χριστουγέννων για πάνω από τέσσερις ώρες 750 περίπου άτομα στο διαδίκτυο, ενώ αρκετά από αυτά πλειοδότησαν στις οινικές προτάσεις της διοργάνωσης.

Στη δημοπρασία πλειοδοτήθηκαν 29 οινικές προτάσεις, με φιάλες διαφόρων μεγεθών (έως 6 λίτρα) και παλαίωσης (έως το 1998), ή σειρές διαφορετικών ετικετών, με τιμές αγοράς από 120 έως 1.500 ευρώ, που απέφεραν το συνολικό ποσό των 15.050 ευρώ!

Αντίστοιχα, 29 πλειοδότες, καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλειοδότησαν δίχως όρια, με πυξίδα την περίσσια αγάπη για τα παιδιά.

Συγκλονιστική στιγμή αποτέλεσαν τα αλλεπάλληλα bits (χτυπήματα στις πλειοδοτήσεις) μεταξύ οινοποιών, τόσο από την Ένωση όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, με σκοπό την αγορά οίνων για την υποστήριξη του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος.

Το συνολικό ποσό από τα χρήματα της δημοπρασίας δωρίστηκε στο «Make-A-Wish» (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος) προκειμένου να εκπληρωθούν ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες ώστε να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπισή τους.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό προσφέρθηκε για την κάλυψη του κόστους 3 παιδικών ευχών. Του Αντώνη, 14 ετών, που ευχήθηκε να έχει τους γονείς του συνέχεια δίπλα του, του Αρκάδιου, 13 ετών, που ευχήθηκε να αποκτήσει ένα εφηβικό δωμάτιο και της Αναστασίας, 14 ετών, που ευχήθηκε να αποκτήσει ένα φλάουτο!

Το «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Το γεγονός αυτό, αλλά και από αμέριστη αγάπη για τα παιδιά, ήταν αρκετά ώστε τα μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» να προσφέρουν εκλεκτούς οίνους και το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία, στο Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος.

Άλλωστε αποτελεί παράδοση για την Ένωση, να διοργανώνει, να συμμετέχει και να υλοποιεί φιλανθρωπικές δράσεις, ετήσια και ειδικά την περίοδο ων Χριστουγέννων.

Τη δημοπρασία διεκπεραίωσε με εξαίρετο τρόπο ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (master of wine), πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirits Professional Center (W.S.P.C. – The place to study wine, spirits, coffee, beverages).

 

Μερικές ακόμη πληροφορίες:

* Το «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στην Ελλάδα και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.630 ευχές, 202 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2020 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19.

Πληροφορίες: makeawish.gr

 

* Το “WSPC – The place to study wine, spirits, coffee, beverages” είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και σε συνεργασία με τους: Wine & Spirit Education Trust (WSET®) & το Court of Master Sommeliers (MS) που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, παρέχει τη δυνατότητα διεπαγγελματικών σπουδών με παγκόσμια ισχύ και αναγνώριση στους Τίτλους Σπουδών του.

Στην Ελλάδα, του WSPC, ηγείται ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (Master of Wine).

Πληροφορίες: wspc.gr

 

* Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» αποτελεί έναν δραστήριο συλλογικό φορέα με οινοποιεία στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο. Πρόκειται για κορυφαίους οινοποιούς όπου μέσω των ποικίλων δράσεών τους επιδιώκεται η διάδοση της αξίας του Επώνυμου Ελληνικού Οίνου και η απόκτηση της οινικής κουλτούρας από το κοινό.

Σήμερα, τα οινοποιεία της Ένωσης ανέρχονται σε 33.

Πληροφορίες: winemakersofnorthgreece.gr

Ένα Κρασί για Μία Ευχή
Post a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Follow us on instagram