Κτημα Μπαμπατζιμοπουλου
Οινοποιείο
Η ενασχόληση της οικογένειας Μπαμπατζιμόπουλου με την αμπελοκαλλιέργεια, την αποσταγματοποιία και την εμπορία κρασιού χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Το 1974 ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος φύτεψε τον πρώτο ιδιόκτητο αμπελώνα του στην Όσσα και δημιούργησε εκεί το Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου. Σήμερα καλλιεργεί σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας έναν αμπελώνα 265 στρεμμάτων με τις ποικιλίες Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Malvasia, Chardonnay, Trebianno, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. Ο αμπελώνας περιβάλλεται από δενδροκαλλιέργειες και δάσος που συνθέτουν ένα μοναδικό οικοσύστημα.
Μέσα στον αμπελώνα κτίσθηκε το 2000 το οινοποιείο, παραγωγικής δυναμικότητας 150.000 φιαλών, το οποίο διαθέτει πλήρη γραμμή παραγωγής, χώρους παλαίωσης των κρασιών και χώρους υποδοχής επισκεπτών.
Παράγονται 10 ετικέτες και πραγματοποιούνται μικρής έκτασης εξαγωγές.