Follow Us

Κτημα Παυλιδη

Τ

ο Κτήμα Παυλίδη ιδρύθηκε το 1998 από τον Χριστόφορο Παυλίδη. Βρίσκεται στην περιοχή των Κοκκινογείων της Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη (Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο) αφήνοντας μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος.

Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι οποίοι να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών, τα οποία, από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη Ελλάδα, είχαν επιλεχθεί από τους προγόνους μας για την εγκατάσταση των αμπέλων τους. Για την επίτευξη των στόχων μας διαθέτουμε αμπελώνα 600 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, με σκοπό τον έλεγχο της ποιότητας σε κάθε στάδιο.

Με σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές (όπως η άρδευση στα πρότυπα του RDI με την υποστήριξη δυο ιδιόκτητων μετεωρολογικών σταθμών), προσεγγίζεται η  βέλτιστη ωριμότητα, ενώ, ο οινολογικός εξοπλισμός επιλέγεται αυστηρά με αρχή την προστασία της πρώτης ύλης, του σταφυλιού και των προϊόντων του. Έτσι, με την οινοποίηση εξάγουμε και αναδεικνύουμε κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το αρωματικό δυναμικό και τις γευστικές ισορροπίες που κρύβει μέσα στα κύτταρά του το σταφύλι.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

1998

ΕΝΟΑΒΕ
ΚΡΑΣΙΑ

Οι ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι:

Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και οι διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tempranillo και Syrah. Παράλληλα, διατηρείται ένας πειραματικός αμπελώνας αποκλειστικά με ελληνικές ποικιλίες. Ειδικότερα το Κτήμα Παυλίδη έχει να παρουσιάσει μία πρόταση λευκού κρασιού από τη σύζευξη του Ασύρτικου με το Sauvignon blanc, το ερυθρό αποτέλεσμα της συνύπαρξης του Αγιωργίτικου με το Syrah και το ροζέ παραγόμενο από σταφύλια της ισπανικής ποικιλίας Tempranillo. Τέλος, υπάρχουν οι premium μονοποικιλιακοί οίνοι Ασύρτικο, Chardonnay, Agiorgitiko, Tempranillo και Syrah.

ΕΝΟΑΒΕ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Δράμα αναγνωρίστηκε το 1995, και στα τελευταία είκοσι έτη έχει μεταμορφώσει την περιοχή σε μία από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγούς περιοχές της Ελλάδας. Τα Δραμινά κρασιά απολαμβάνουν οινόφιλοι σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα και πολλές ακόμα χώρες.

Τοποθεσία: Κοκκινόγεια
Συνολική έκταση: 650 στρέμματα
Προσανατολισμός: Νοτιοανατολική έκθεση
Κλίση εδάφους: 2-5%
Υψόμετρο:
Αμπελώνας Κοκκινογείων: 100 μέτρα
Αμπελώνας Περιχώρας: 200 – 400 μέτρα   

ΕΝΟΑΒΕ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Tο Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στην περιοχή των Κοκκινογείων της Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη (Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο) αφήνοντας μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος.

Δασικές εκτάσεις, βραχώδεις.

ΕΝΟΑΒΕ
ΚΛΙΜΑ

Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως κλασσικό ξηροθερμικό με έντονη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα, κατά τη θερινή περίοδο, το οποίο ευνοεί τη διατήρηση στο μέγιστο του αρωματικού και φαινολικού δυναμικού των σταφυλιών καθώς και μίας χαρακτηριστικής οξύτητας. Επιπλέον, παρατηρείται ένα μόνιμο απογευματινό ψυχρό ρεύμα από την περιοχή του Νευροκοπίου, που βρίσκει δίοδο ανάμεσα στους ορεινούς όγκους που αγκαλιάζουν τον αμπελώνα, το οποίο απομακρύνει την υγρασία και τις αρρώστιες κατά την περίοδο της ωρίμανσης και του τρυγητού.

ΕΝΟΑΒΕ Δρόμοι του Κρασιού Βορείου Ελλάδος

Κοκκινόγεια, Δράμας

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Το Οινοποιείο δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού

Τ Ο Μ Ε Α Σ Ο Ι Ν Ο Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Υ
INFO
Follow us on instagram