Κτημα Ταραλας
Ελινός
ο Κτήμα Ταραλά και η εταιρία ιδρύθηκε από την οικογένεια του Δημητρίου Ταραλά το 2006, η οποία έχει αναλάβει την καλλιέργεια του ιδιόκτητου βιολογικού αμπελώνα έκτασης 100 περίπου στρεμμάτων σήμερα και την παραγωγή οίνων εξαιρετικής ποιότητας.
Οι ιδιόκτητοι βιολογικοί αμπελώνες Ταραλά περιλαμβάνουν μια έκταση 100 περίπου στρεμμάτων και βρίσκονται στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου σε υψόμετρο 250 περίπου μέτρων σε μια περιοχή όπου οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες ενδείκνυνται ιδιαίτερα για την παραγωγή ερυθρών οίνων υψηλής ποιότητας.
Ένα τμήμα του αμπελώνα βρίσκεται στα Πολλά Νερά Ημαθίας στο οποίο καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ξινόμαυρο Νάουσας και Merlot και στο υπόλοιπο τμήμα του αμπελώνα που βρίσκεται στην Πατρίδα Ημαθίας καλλιεργούνται οι ποικιλίες : Μαλαγουζιά, Πρεκνάδι, Cabernet, Μοσχόμαυρο, Νεγκόσκα και Ροδίτη
Η εκλεκτή ποιότητα των παραγόμενων οίνων του κτήματος οφείλεται στη διατήρηση των χαμηλών αποδόσεων ανά στρέμμα ( περίπου 500-700 κιλά).
Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με βιολογικό τρόπο η οποία έχει στόχο την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
Επιπλέον ο αμπελώνας μας φέρει την πιστοποίηση του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων BIOHELLAS.
Η ονομασία ΠΟΠ Νάουσσα έχει αναγνωριστεί ως η κορυφαία ελληνική ερυθρή ποικιλία και ονομασία ποιότητας στην Ελλάδα και σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά οινικά brands σε όλο τον κόσμο αποτελούμενη από 100% Ξινόμαυρο.
Ο ιδιόκτητος βιολογικός αμπελώνας της οικογένειας Ταραλά βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου σε υψόμετρο 250 μέτρων, σε μια περιοχή όπου οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα για την παραγωγή ερυθρών οίνων υψηλής ποιότητας. Το μεγαλύτερο τμήμα του αμπελώνα βρίσκεται στα Πολλά Νερά Ημαθίας, εκεί όπου καλλιεργείται η ποικιλία ξινόμαυρο και το υπόλοιπο στη Φυτειά Ημαθίας, όπου καλλιεργούνται οι λευκές ποικιλίες Μαλαγουζιά, Πρεκνάδι και ροδίτης και βρίσκεται και το οινοποιείο. Η ποιότητα των παραγόμενων οίνων του κτήματος οφείλεται στη μικρή στρεμματική απόδοση, ενώ η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικό τρόπο που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
Το Οινοποιείο δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού