Follow Us

Πιπεριες Φλωρινης Ναουμιδης

Από το 1972, η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας μορφής της αρχόντισσας των λαχανικών, παράγει με χειροποίητο τρόπο προϊόντα που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς. Συγκεκριμένα, στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων,καλλιεργούμε πενήντα στρέμματα κόκκινης πιπεριάς, την οποία μεταποιούμε και συσκευάζουμε στην πετρόκτιστη μονάδα μας. Μάλιστα, για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, διατηρούμε δικό μας σπορείο.

Τα χαρακτηριστικά: η πλατίκα, η αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης, η οποία τα τελευταία χρόνια διεκδικoύμε την ταυτότητά της ανάμεσα σε δεκάδες υβριδικές παραλλαγές που οικειοποιούνται το όνομά

της και κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά.Κόκκινη με χοντρή σάρκα, σχετικά κοντή, αφού το ύψος της δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα δεκατρία εκατοστά, έχει γλυκιά γεύση, ευδοκιμεί σε ξηρά

μικροκλίματα και οι ρίζες της βρίσκονται στο νομό Φλωρίνης.

Το δίκτυο εξαγωγών, εκτός από τη Ρωσία, περιλαμβάνει κυρίως χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Εσθονία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Τσεχία, Δανία,Ιταλία,

Ελβετία,Ισπανία,Κύπρο, το πελατολόγιο μας αποτελείται στην πλειοψηφία του από μαγαζιά ντελικατέσεν, τουτέστιν από ανθρώπους που εκτιμούν την αξία του χειροποίητου.

Πέραν από τη φυσική τους καλλιέργεια, το μεγαλύτερο προτέρημα των πιπεριών Ναουμίδη είναι ότι δεν υφίστανται βιομηχανική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, δεν κακοποιούνται στα φλόγιστρα για να

ψηθούν ούτε μπαίνουν σε πλυντήρια για να ξεφλουδιστούν. Το ψήσιμό τους πραγματοποιείται στα κάρβουνα και διαρκεί είκοσι λεπτά, ενώ το ξεφλούδισμα γίνεται με τα χέρια. Το εν λόγω στάδιο

είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνολικής επεξεργασίας κι εδώ κρύβεται μυστικό για τη φρεσκάδα των προϊόντων της πιπεριάς

Η μουστοπιπεριά είναι ακατέργαστη νωπή πιπεριά, η οποία γεμίζεται με λάχανο, σέλινο, καρότο και σκόρδο κι έπειτα ωριμάζει μέσα σε ένα μείγμα από ισόποσες ποσότητες ξυδιού

(από ξινόμαυρο σταφύλι) και μούστου. Εξίσου γευστικά και υψηλής διατροφικής αξίας είναι και τα υπόλοιπα προϊόντα, τα οποία είτε προέρχονται από διαφορετική ποικιλία (ντοματοπιπεριά, μικρή

καυτή πιπεριά, κ.ά) είτε έχουν υποστεί άλλη επεξεργασία, π.χ η λιαστή πιπεριά ή η σάλτσα της καυτερής πιπεριάς.

Η καλλιέργεια και η μεταποίηση των προϊόντων είναι βιολογική και η μονάδα μας είναι εγκεκριμένη με ISO 22.000:2018

Σας αποστέλλω συνημμένα τον τιμοκατάλογο, ο χρόνος αποστολής μας είναι 2-3 μέρες από την παραγγελίας σας με μεταφορική και τα έξοδα μεταφοράς είναι δική σας χρέωση, ο τρόπος πληρωμής

είναι κατάθεση μέσω Τραπέζης αμέσως μετά την ενημέρωση του τιμολογίου από εμάς ή με αντικαταβολή, σε περίπτωση που η κατάθεση γίνεται από άλλη τράπεζα τα έξοδα της κατάθεσης ή

εμβάσματος επιβαρύνουν αποκλειστικά Εσάς. Ελάχιστη παραγγελία δεν υπάρχει αρκεί να συμπληρώνει 12άρι κιβώτιο και τα προϊόντα έχουν διάρκεια ζωής 2 χρόνια.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες

Αγ. Παντελεήμονας, Λίμνη Βεγορίτιδα

Follow us on instagram